Flygcertifikat och utbildningar

Innan man tar ställning till om man vill bli medlem i en klubb som ägnar sig åt motorflyg, segelflyg, skärmflyg, fallskärmshoppning eller vad det kan vara fråga om – så kan det vara en bra ide att göra ett testflyg eller testa att hoppa tillsammans med någon erfaren instruktör. När man inte känner till att det är en möjlighet som flygklubbarna erbjuder så kanske det kan verka en aning overligt att man faktiskt kan testa att flyga ett mindre plan för en överkomlig summa pengar. I regel kostar en provlektion under 1000 kronor men det kan naturligtvis variera från klubb till klubb.

Det kanske inte är alla som drömmer om ett eget flygcertifikat men om anledningen till det är att det känns som en dyr och ouppnåelig dröm så kan det vara värt att undersöka hur det egentligen ligger till genom att höra av sig till närmaste klubb.

Öppet hus

Ofta anordnar klubbarna öppet hus där man har tillfälle att bekanta sig med klubbens utbud och testa på olika flygrelaterade aktiviteter samt bekanta sig med klubbens medlemmar. För att ta reda på om man erbjuds den möjligheten så är det enklast att höra av sig direkt till klubben. Man brukar inte se så mycket marknadsföring från flygklubbarna och det finns en enkel förklaring till det, resurserna och utrymmet för nya intresserade är begränsat. Det handlar inte om att flygklubbarna endast riktar sig till ett exklusivt fåtal människor eller en viss priviligierad grupp av individer så om du är intresserad av att ta ett flycertifikat eller testa på fallskärmshoppning så ta kontakt med en klubb i din närhet.

Livslång kärlek

Detta med att flyga kan kännas lockande för oss var och en men när det blir verklighet och man står i planet och ska hoppa ut tillsammans med sin instruktör så finns det många som ångrar att det klivit på planet, så är det fullkomligt naturligt och beror förstås på att det är skillnad på dröm och verklighet. Det är ingenting att skämmas för utan då kan man lugnt flyga ner tillsammmans med piloten i planet. Flyg och fallskärmshoppning passar helt enkelt inte alla.

För andra personer kan ett testhopp vara början till en livslång kärlek. När det gäller flygcertifikaten, skärmflyg, fallskärmshoppning och liknande så finns det människor i alla åldrar som ägnar sig åt detta. Det är egentligen bara hälsan som kan sätta stopp för vem som kan ägna sig åt såna här aktiviteter. Är man fullt frisk så väntar himmelska aktiviteter.